.
Béa Vandendael
dinsdag 31 oktober 2023

Béa Vandendael: “Dat was geen komedie”

Ze zat dicht bij een burn-out

In ‘Blind Gekocht’ zullen we Béa Vandendael niet meer zien verschijnen, maar gelukkig duikt ze wel op in ‘Huis Gemaakt’. Samen met collega Bart Appeltans zal ze in staan voor de jurering van de huizen die worden gemaakt tijdens het programma.

Bea deed al een tijdje niet meer mee met ‘Blind Gekocht’ omdat ze voelde dat het op was. Ze zat dicht bij een burn-out en dat wilde ze vermijden.

“En dat was geen komedie. Ik was er de kantjes van af aan het lopen. Ik werkte zeven dagen op zeven, ik sliep slecht, kon me niet meer concentreren. Dat zijn de kenmerken zeker, van een nakende burn-out? De opdrachten voor 'Blind Gekocht' waren echt heel intens, ik moest overal tegelijk zijn om toch maar geen opportuniteit te missen op de verhitte vastgoedmarkt. Ik voelde dat het niet langer te combineren was met mijn dagelijkse job als vastgoedexperte bij ERA. Dus ik heb voor mijn gezondheid gekozen en ook 'n beetje voor de zekerheid van mijn vaste job. Maar ik stopte met veel spijt in het hart, vooral omdat 'Blind Gekocht' ons kindje is, van Bart en mij”, klinkt het in Dag Allemaal.

Niet veel later werd Béa gevraagd door VTM door huis gemaakt. De kranten en boekjes stonden er vol van en het ging over de mediatransfer van het jaar. Maar niet iedereen was even positief.

“Ik werd een overloper genoemd. Maar zo had ik het zelf nooit gezien. Ik vond het echt heftig, dat kwam hard binnen. Ik voelde me een beetje schuldig toen ik hoorde dat ze bij Play4 niet zo happy waren, maar ik ben blij dat het snel overgewaaid is.”