.
Belinda Voorspoels
woensdag 10 mei 2023

Belinda Voorspoels: “Dan zijn alle blikken op mij gericht” 

Ze krijgt nog vaak gemene opmerkingen 

De één-kijkers zullen Belinda Voorspoels vooral kennen als inspecteur Lexi uit ‘Thuis’. De VTM-kijkers kennen haar dan weer als Samira uit ‘Familie’. En daar heeft haar personage toch wel al het één en ander meegemaakt. Zo werd ze aangerand door de beste vriend van Benny.

“Het was allemaal best pittig. Je moet diep in jezelf graven om die heftige emoties te spelen, maar al bij al ging dat goed. We werden op de set ook goed begeleid door een intimiteitscoach. Bovendien vraagt het ook veel concentratie, lachen tussen twee scènes door zit er even niet in”, vertelt Belinda in Story.

Een ander thema dat door Samira vaak aan bod komt is racisme. Maar ook Belinda zelf krijgt vaak te maken met racisme.

“Dat gebeurt nog altijd, vooral subtiel. In een stad valt het mee, maar als ik op een plek ben waar weinig andersgekleurden rondlopen, zijn alle blikken op mij gericht. Ze spreken me dan al eens aan in het Engels omdat ze ervan uitgaan dat ik door mijn kleurtje geen Nederlands praat.”

Maar de actrice probeert zich er niet te druk in te maken, want dat haalt toch allemaal weinig uit. “Ik steek het meer op de onwetendheid of bekrompen geest van die mensen”, besluit Belinda.

Bio van Belinda Voorspoels Mercedes