.
Belle Perez
dinsdag 6 februari 2024

Belle Perez: “De deur staat altijd open”

Het bleef niet duren

Dit jaar staat Belle Perez 25 jaar op de planken. Dat laat de zangeres niet zomaar voorbij gaan en viert ze dat met een grote show in de Lotto Arena van Antwerpen. Maar eerst trekt ze nog even door Nederland en Vlaanderen met haar theatertour ‘Differente’.

“Ik had in 1999 nooit gedacht dat mijn carrière zo lang zou duren. Groen achter mijn oren dat ik toen nog was! Uiteraard heb ik er geen seconde spijt van gehad, want die stap naar de showbizz is voor een stuk mijn redding geweest. Omdat ik anders was blijven steken in mijn beschermde wereldje in Achel. Naarmate mijn carrière zich vormde, ben ik verhuisd en zette ik letterlijk een stap in de wereld. Op festivals ontdekte ik tot mijn verbazing dat mijn kleedkamer naast die van Enrique Iglesias of Jon Bon Jovi lag, daar kon ik met mijn verstand niet bij. En wat ik in Amerika heb meegemaakt, was niet normaal”, zegt Belle in Het Belang van Limburg.

Toen Belle tijdens Eurosong ‘Hello World’ had gezongen, kreeg ze meteen een Amerikaans platencontract aangeboden. Het nummer was eerst voorzien voor Britney Spears, maar dat is er dus nooit van gekomen.

“Met mijn nieuw contract mocht ik wel in Amerika gaan toeren, wat automatisch betekende dat ik mijn job bij het torenkraanbedrijf moest pauzeren. Mijn collega's waren begripvol en zeiden: 'Ga, geniet en als het niet lukt: de deur staat hier altijd open.' Maar ik was vertrokken. In Latijns-Amerika was ondertussen al een Spaanse versie van Hello world uitgekomen: Hola mundo schopte het tot nummer 3 in de charts van de grootste radiozender van Mexico. Alles kon, alles mocht.”

Bio van Belle Perez

Meer Over:

Belle Perez