.
Belle Perez
vrijdag 8 maart 2024

Belle Perez: “Ik wist niet beter”

Ze onderging het gewoon

Het is onvoorstelbaar hoeveel jaar Belle Perez al meedraait in onze Vlaamse showbizz. Ze begon met het nummer ‘Hello World’ wat een leuk hitje was en binnenkort staat ze in de Lotto Arena met een grote show om haar 25 jaar carrière te vieren.

De liefde voor muziek zit er bij Belle al van kinds af aan in. Ze stond op familiefeesten graag in de belangstelling en trok dan keer op keer haar flamencojurk en hakken aan.

“Maar toen ik begon te puberen, ben ik dat kwijtgeraakt. Mijn grootouders vertrokken definitief terug naar Spanje en ik verwaarloosde mijn Spaanse roots. Dat was te emotioneel geladen en ik had er genoeg van. Ik voelde me door die Spaanse achtergrond anders dan de anderen, dat was niet gemakkelijk. Nu besef ik dat dat een identiteit is. Later ben ik in een groepje met flamencogitaristen terechtgekomen, daar wakkerde de liefde terug aan”, vertelt ze aan Dag Allemaal.

In 1999 brak ze door met ‘Hello World’ en Perez moet toegeven dat dat eerste jaar heel overweldigend was.

“Mijn platenmaatschappij had de single wereldwijd rondgestuurd en er kwam reactie van Max Martin, de producer die werkte met Britney Spears, Backstreet Boys en Céline Dion. Ik heb opgetreden over de hele wereld, mijn kleedkamer zat tussen die van Enrique Iglesias en die van Jon Bon Jovi. Ik nam de limousine voor amper 10 meter en at in de duurste restaurants. Op dat moment onderging ik dat omdat ik niet beter wist.”

Bio van Belle Perez

Meer Over:

Belle Perez