.
Single
vrijdag 26 april 2024

Belle Perez strikt Jeroen van der Boom voor 'Jij en Ik'

Eindelijk zomer dankzij deze energieke popsong!

Met 5 overwinningen is Belle Perez nog steeds de onbetwistbare Zomerhit-recordhoudster. Misschien komt er in het jaar dat de charmante Spaans-Limburgse haar 25 jaar carrière viert nog wel een extra prijs bij. Vrijdag lanceert ze namelijk haar gloednieuwe single ‘Jij en Ik’ en daarvoor strikte ze niemand minder dan Topper, zanger en presentator Jeroen van der Boom, die ook bij ons een monsterhit scoorde met ‘Jij Bent Zo’. ‘Jij en ik’ is een heerlijk, eigentijds liedje waarin Spaans en Nederlands zich naadloos vermengen in een topsong. De ideale remedie tegen de aprilse grillen en het matige voorjaar. Let the summer begin!

Het applaus, de staande ovaties en de waardering van het Nederlandse publiek nemen Belle Perez en haar muzikanten dankbaar in ontvangst terwijl ze met haar ‘Diferente'-theatertournee rondtrekken bij onze noorderburen. Daar kreeg ze de afgelopen tijd ook al veel bijval door haar deelname aan het tv-programma ‘Beste Zangers’, het Nederlandse origineel van onze ‘Liefde voor Muziek’. Belle straalt, leeft en lacht. “Het lijkt alsof alle puzzelstukjes goed vallen. Ik heb ondertussen geleerd om ook te genieten van de momenten en de dingen die me overkomen. De mooie kansen die ik krijg als artiest, waardoor ik word uitgedaagd en blijf groeien,” zegt ze met veel enthousiasme en overtuiging.

Rutger Kanis, die ook al meewerkte aan Belle haar zomersingle ‘Contigo’, legde ook nu weer de basis voor de nieuwe single ‘Jij en Ik’. Door tussenkomst van songwriter-producer Edwin van Hoevelaak werd het liedje een duet waarvoor Belle niemand minder dan Jeroen van der Boom wist te strikken. Jeroen is één van de vier Toppers, maar ook al jaren een gevierde televisiepresentator bij onze noorderburen. In de Lage Landen scoorde hij een dikke hit met ‘Jij Bent Zo’, een liedje dat hij samen met het gelijknamige album uitbracht in 2008. “Jeroen heeft een herkenbare stem en een hartverwarmende persoonlijkheid. We raken zelden uitgepraat als we elkaar tegenkomen, omdat we best veel raakvlakken hebben. Beiden combineren we de muziek met een gezinsleven. Het idee van een gemeenschappelijke single sluimerde al een tijdje. Ik weet nog dat we erover spraken toen we beiden te gast waren in ‘Tulpen uit Antwerpen’, het muziekprogramma waarin we ook nog samen ‘Nu Wij Niet Meer Praten’ hebben gezongen. De grootste uitdaging was onze agenda’s matchen, maar ik ben erg blij dat het lukte. ‘Jij en Ik’ zingen we in het Nederlands-Spaans, twee talen die we beiden perfect spreken en lekker in elkaar laten vloeien. Het is een heel positief, zomers liedje geworden, met een catchy refrein dat iedereen zo kan meezingen. Het gaat over liefdesgeluk en het gevoel van samenzijn met iemand die je graag ziet. Alle instrumenten die je in dit pittige, positieve feelgood-nummer hoort, werden in de studio ingespeeld door de muzikanten. Dankzij deze energieke popsong wordt het eindelijk zomer,” zegt Belle Perez.

‘Jij en Ik’ van Belle Perez en Jeroen van der Boom verscheen op het label van House of Entertainment. Op vrijdag 8 november 2024 viert Belle ’25 Jaar hits’ in de Antwerpse Lotto Arena.