.
Belle Perez
zaterdag 3 februari 2024

Belle Perez viert 25 jaar carrière met nieuwe muziek

“Ik had in 1999 nooit gedacht dat mijn carrière zo lang zou duren”

2024 is een feestjaar voor Belle Perez. Het is ondertussen 25 jaar geleden dat Belle haar debuutsingle 'Hello World' lanceerde. Ze gaat dit vieren met een concert in de Lotto Arena op 8 november. Daarnaast gaat de zangeres met de nieuwe show 'Diferente' op tournee door Vlaanderen en Nederland. En tevens wordt er dit jaar ook een lading nieuwe muziek uitgebracht. Zo laat Belle weten dat er minstens drie singles én een album zullen volgen.

"Ik ben de voorbije 25 jaar enorm gegroeid en dat is grotendeels te danken aan mijn keuze om als artiest door het leven te gaan. Er zijn relaties en vriendschappen op de klippen gelopen, wat ik destijds heel erg vond, maar nu weet ik dat ik dat allemaal nodig had om een vol persoon te worden.", zei de Limburgse zangeres met Spaanse roots in Het Belang van Limburg.

De jonge Belle Perez werkte in een torenkraanbedrijf toen ze een Amerikaans platencontract had gekregen nadat ze 'Hello World' had gezongen voor Eurosong. "Ga, geniet en als het niet lukt: de deur staat hier altijd open.", waren de woorden van haar collega's. Een terugkeer naar de oude job kwam er niet meer in die 25 jaar.

Ondertussen heeft Belle vaste voet gekregen in België, Nederland en Duitsland en laat ze zich naar eigen zeggen niet meer van de wijs brengen. De carrière is stabiel en ze is al lang een gevestigde waarde, zonder zich nog druk te maken over het scoren van een megahit.

De tijden zijn veranderd, merkt ook Belle Perez op. "Zo zijn we nu weer een trip naar New York aan het voorbereiden. Mensen die me hebben ontdekt via sociale media willen me op het trouwfeest van hun kinderen." Dit alles zonder promo te maken. "Er zijn ondertussen vijf aanvragen binnen uit de Verenigde Staten, maar ik kan ze niet allemaal doen, omdat er hier shows vastliggen. Ik ben al in Marokko gaan zingen, veel in Spanje en zelfs op een trouwfeest in Oezbekistan."

Voor tickets van de theatertour of het concert in de Lotto Arena te Antwerpen kun je terecht op belleperez.com/optredens.

Tekst: Nico Vanaken

Bio van Belle Perez

Meer Over:

Belle Perez