.
Bent Van Looy
zaterdag 29 april 2023

Bent Van Looy: “Ik ben daar heel gedisciplineerd in” 

Hij is er weer aan begonnen 

Het is lang geleden dat we muzikaal nog iets hebben gehoord van Bent Van Looy. Zijn laatste soloplaat ‘Yours Truly’ is alweer vijf jaar geleden dat hij uitkwam.

“Sinds ik in Antwerpen woon, vind ik het moeilijker om muziek te schrijven. Ik speel af en toe nog wel eens, maar aan nieuwe liedjes schrijven, kom ik nog nauwelijks toe. Na al die albums met Das Pop en drie soloplaten, denk ik momenteel wel dat ik alles verteld heb”, bekent hij in Story.

Momenteel is Bent volop aan het schilderen en vindt hij daar op dit moment zijn voornaamste bezigheid.

“Ik had bijna 20 jaar niet meer geschilderd, maar ben gewoon opnieuw begonnen. Ik ben daar erg gedisciplineerd en georganiseerd in. Wanneer de dochters naar school zijn, trek ik naar mijn atelier, mijn werkterrein waar ik schilder en schrijf.”

En dat allemaal probeert Bent Van Looy te combineren met zijn gezin. Niet altijd zo’n eenvoudige bezigheid. “Het is vrij intens om dat allemaal te combineren, maar het feit dat het zo divers is en alles wat ik doe zo goed mogelijk wil doen, houdt het enorm boeiend, spannend en interessant. Ik put uit alles veel voldoening, telkens op een heel andere manier.”

Bio van Bent Van Looy

Meer Over:

Bent Van Looy