.
Hendrik Vos
vrijdag 27 oktober 2023

Betekent zijn flater het einde van De Verraders voor Hendrik Vos?

Zondagavond in 'De Verraders'.

Professor Hendrik Vos ging de voorbije dagen stevig over de tong bij de 850.000* kijkers van De Verraders. Hij zorgde vorige week voor drama door zijn pijlen op Céline Van Ouytsel af te vuren, waardoor zij uit het spel werd verbannen. Als bondgenoot, zo bleek. Krijgt Hendrik die flater nu als een boemerang terug in zijn gezicht? Want hem als volgende verbannen aan de Ronde Tafel leek voor de resterende deelnemers de enige mogelijke next step. “Het is duidelijk voor morgen”, besloot acteur Bert Haelvoet. Heeft Hendriks geloofwaardigheid een knauw gekregen en betekent deze vergissing zijn definitieve ondergang in De Verraders?

Verraders Bart, Charlotte en Guy hebben ‘s nachts alleszins opnieuw toegeslagen en dus ontwaakt de groep met één speler minder. Wie werd in koelen bloede vermoord? Nadat de eerste emoties zijn gaan liggen schotelt Staf Coppens de groep een creatieve missie voor. Ook daar lijkt strategie nooit veraf. De deelnemers moeten een zelfportret schilderen en elkaars werk beoordelen. Wie de meeste punten haalt, vergroot zijn kans om in de wapenkamer te geraken. Jureert de groep op basis van esthetiek of tactiek? Véronique is overtuigd dat Guy voor dat laatste kiest en zich zo extra verdacht maakt…


Richting de Ronde Tafel stijgt de temperatuur onder de deelnemers. Jelle Beeckman en Franky De Smet-Van Damme zonderen zich af voor een gesprek over een extra verdachte die circuleert binnen de groep: Bert. “Ik denk dat we de bijl aan het slijpen zijn en ik kan niet wachten tot de kop van de draak eraf gaat”, klinkt het onheilspellend bij Franky. “Bert, we hebben u door!” Moet naast Hendrik ook Bert zich zorgen maken?

De Verraders, zondag om 19.55 op VTM.