.
Bieke Illegems in Lisa - aflevering 100
zondag 28 november 2021

Bieke Ilegems kampte met eetstoornis: “Niemand had iets in de gaten”

Ze heeft een boodschap voor iedereen

Bieke Ilegems heeft een nieuw boek op de markt en die kreeg de titel ‘Fuck(ing) Pefect’. In het boek vertelt ze over de angsten waarmee ze te kampen krijgt, en vertelt ze over haar eetstoornis waarmee ze worstelde toen ze achttien was.

“Ik heb daar altijd met heel weinig mensen over gepraat, uit schaamte. Ik besefte toen niet echt dat ik een eetstoornis had, ik deed het uit onzekerheid. Niemand had ooit iets in de gaten. Ik hield het verborgen en ontkende het staalhard. Het was tijdelijk, maar wel zorgwekkend.”

Bieke maakte geleidelijk aan de klik dat ze niet zo goed bezig was en toen ze heel ziek werd, is ze ermee gestopt. Dat een eetstoornis de dag van vandaag nog altijd een probleem is, daar heeft ze het moeilijk mee. Door erover te praten wil ze anderen helpen die met hetzelfde probleem worstelen. “Op sociale media is er zoveel fake dat je denkt dat je eigen lijf er gefotoshopt moet uitzien. De boodschap om jezelf graag te zien is meer dan ooit belangrijk”, klinkt het in Story.

Bieke heeft nog een belangrijke boodschap voor iedereen die onzeker is over zichzelf en zijn lichaam. “Ik wil iedereen aansporen om op tijd signalen van een eetstoornis te herkennen, bij jezelf of je geliefden en professionele hulp te zoeken.”