.
Big Brother - We zijn zo terug
zondag 19 maart 2023

Big Brother breekt record

Maar hier moeten ze niet fier op zijn.

Zondag is dit seizoen meer dan ooit streamlockdag. Geen idee waarom Play4 en Telenet geld betalen voor een stream die dag en nacht zichtbaar zou zijn, want het aantal onderbrekingen is de afgelopen weken serieus toegenomen.

Zondagnamiddag werd er trouwens een seizoenrecord verbroken. Bij de exit van Chiara was er een streamlock van ongeveer 3 uur, zondagnamiddag om 15 uur duurde de streamlock al 4 uur, een nieuw record. En waarvoor vragen wij ons dan af? Voor een spel dus, zo blijkt bij navraag.

De productie - in handen van Endemol Shine Group - weet de momenten echt wel te kiezen: op zondagmiddag, een moment waarop heel wat mensen net kijken. Dat er streamlocks zijn, daar heeft niemand wat tegen, maar veelvuldig en vooral langdurig, dat is meer dan ergerlijk. Na al die jaren heeft de productie nog altijd niet door dat ze een inschatting zouden kunnen doen en op het scherm zouden kunnen vermelden tot hoe laat de streamlock wellicht zal duren. Op fansites hekelen de kijkers van de stream dan ook meer dan terecht de slechte aanpak van het Nederlandse productiehuis.

Na een oersaaie week met amper spelmomenten moeten de kijkers ook dit nog slikken. In Vlaanderen kunnen de streams dan nog gratis bekeken worden, de Nederlandse kijkers betalen er elke maand een bedrag voor via Videoland. Gelukkig is Big Brother bijna voorbij, geen moment te vroeg want het is allemaal véél te langdradig. Misschien moet toch eens overwogen worden om een seizoen te beperken tot een week of 7-8 met twee liveshows per week waarbij er telkens één iemand afvalt. Het zou bij zowel de bewoners als de kijkers meer spanning bezorgen. En nu maar wachten tot die zoveelste streamlock voorbij is...