.
Bill Barberis
maandag 8 januari 2024

Bill Barberis: “Het loopt stilaan naar het einde toe”

Hij is er bijna

Na ‘Thuis’ is acteur Bill Barberis nu ook te zien in ‘Familie’ als de psycholoog van Véronique Van den Bossche. Een nieuwe rol, nieuwe uitdagingen, nieuwe kansen dus voor de acteur die enkele jaren geleden super hot was in Vlaanderen.

Sinds zijn vertrek bij ‘Thuis’ werd het wat rustiger en is Bill ook papa geworden van een zoontje. Maar hij ging ook opnieuw gaan studeren, waardoor zijn acteercarrière op een lager pitje kwam te staan.

“Ik was al vertaler-tolk Frans, Engels en Chinees. Maar in 2019 schreef ik me in voor een extra richting: filosofie. Als vrije student. Ik kan mijn studiepakket op mijn eigen tempo zelf samenstellen en mijn examens afstemmen op eventuele acteeropdrachten, zoals nu bij 'Familie'. Mijn studies lopen stilaan naar het einde toe. Ik moet nog maar één vak afleggen en mijn eindwerk maken”, legt hij uit in Tv Familie.

Dat hij nu een therapeut mag spelen, vindt Bill heel interessant. Hij is zelf ooit naar therapeuten geweest en vond dat vooral erg fascinerend.

“Bij mij draaide het niet om grote obstakels of trauma's. Ik zocht en zoek gewoon een interessante spiegel, om mezelf te vinden en tot inzichten te komen. Ik weet dus hoe therapie werkt. Die ervaring kan ik goed gebruiken voor mijn rol in 'Familie'.”

Bio van Bill Barberis

Meer Over:

Bill Barberis