.
Bill Barberis
woensdag 27 maart 2024

Bill Barberis: “Ik word nog vaak zo aangesproken”

Het is nochtans al even geleden

‘Familie’ mag opnieuw een knappe acteur verwelkomen bij de cast, want sinds enkele maanden speelt Bill Barberis de mysterieuze psycholoog Linus Vanaken. Hij speelt nog niet zo heel lang mee, maar we hebben zeker nog niet alles van zijn personage gezien.

Het is niet de eerste keer dat Bill meespeelt in een soap, want enkele jaren geleden was hij nog te zien als Toon in ‘Thuis’.

“Het gebeurt nog regelmatig dat ik als Toon wordt aangesproken Vreemd genoeg ook best vaak door anderstalige Belgen in de buurt waar ik woon. Een buurtbewoonster vertelde me ooit dat haar gezin graag naar de soap kijkt om hun Nederlands wat bij te schaven. Logisch misschien, want hoe hebben wij als jonge knaap Engels leren praten? Door naar Amerikaanse en Britse series te kijken. Dat was bij mij zeker het geval”, zegt Bill in Primo.

Het is door naar zo’n reeksen te kijken, dat Bill zijn ambitie om zelf acteur te worden is gegroeid. Vooral een reeks als ‘Saved by the bell’ is bij hem altijd blijven hangen.

“En films als 'Back to the Future' ook uiteraard. Die zijn heel hard binnengekomen. Ik keek ook heel veel naar de Franse televisie. Ik keek graag naar 'Club Dorothée' en naar Japanse mangaseries als 'Goldorak' en 'Nicky Larson'. Op woensdagnamiddag zat ik - als het geen goed weer was - steevast voor tv naar die reeksen te kijken.”

Bio van Bill Barberis

Meer Over:

Bill Barberis Thuis