.
Bill Barberis
zaterdag 30 maart 2024

Bill Barberis: “We proberen het beperkt te houden”

Hij mag niet zomaar alles

Sinds kort kijken de Vlaamse vrouwen weer iets liever naar ‘Familie’ met de komst van Bill Barberis als psycholoog Linus. Hoe lang hij zal meedraaien is nog niet geweten, maar er staat wel nog het een en ander te gebeuren rond zijn personage.

Bill is een tijdje van het scherm verdwenen nadat hij in ‘Thuis’ had meegespeeld en in die tijd is hij vader geworden van een zoontje Ray. Maar Ray kijkt niet zoveel televisie.

“We proberen dat beperkt te houden en Tanya en ik proberen echt wel te kiezen naar wat hij kijkt. We zetten niet zomaar de hele namiddag Cartoon Network op. We hebben thuis een verzameling van Ghibli-films, een beetje de Japanse tegenhanger van Disney, en die hebben heel mooie dingen gemaakt. Zoals 'Totora', dat heeft Ray al honderd keer gezien. Zeer poëtisch en kindvriendelijk”, klinkt het in Primo.

Bill is dol op zijn zoontje, maar hij weet ook dat er nog moeilijke momenten als vader aankomen. Zo zal er een dag komen waarop zijn zoon met de fiets naar school zal willen.

“En dat gaat moeilijk worden, dat besef ik. Maar hij is nog maar drie, dus tegen dat hij naar het middelbaar gaat en met de fiets naar school wil, is de Turnhoutsebaan misschien een groen paradijs geworden.”

Bio van Bill Barberis

Meer Over:

Bill Barberis Familie