.
Birgit Van Mol
dinsdag 2 augustus 2022

Birgit Van Mol beleeft mooi en minder goede momenten

En toch blijft zij lachen...

Birgit Van Mol en haar man René zijn een koppel om veel bewondering voor te hebben. Ze zijn 25 jaar getrouwd, en René is al een aantal jaren ziek. Hij lijdt aan een auto-immuun ziekte en dat is niet altijd gemakkelijk.

Maar het koppel is er voor elkaar, in goede tijden en slechte tijden. “Ik wil niet tonen dat ik ziek ben en denk vaak ‘Fuck De Pijn’. En dat is ook de reden waarom wij al 25 jaar gelukkig getrouwd zijn: wij zijn geen klager”, klinkt het bij René in Dag Allemaal.

Het koppel probeert van elke dag een mooie dag te maken, en van de minder goede momenten, proberen ze toch om er het beste van te maken.

“Wij proberen overal om er de humor van in te zien. Als wij samen met de hond gaan wandelen en Birgit loopt voorop, dan zegt ze: ‘Hey ouwe, loop ’ns effe door!’ en dan moet ik lachen. Zo gaan wij met elkaar om. Eerlijkheid en humor zijn de basis van onze relatie, altijd al geweest.”

René prijst zich gelukkig dat Birgit ooit bij de VRT is gaan werken. Anders hadden ze elkaar nooit ontmoet. “Ik werd gevraagd voor een plekje bij het programma ‘Look’ van Ghislaine Nuytten. René zat in de commissie die moest beslissen wie de job zou krijgen en ik kreeg hem.”

Bio van Birgit Van Mol

Meer Over:

Birgit Van Mol