.
Birgit Van Mol
zaterdag 10 augustus 2024

Birgit Van Mol” Ik doe dit niet om in de ring te kunnen staan” 

Ze wil gezond blijven 

Je zou het misschien niet meteen verwachten van Birgit Van Mol, maar ze is dol op kickboksen. Als ze even haar hoofd wil leegmaken is ze in de bokszaal te vinden. Maar ambitie om te boksen en een professional te worden, dat heeft ze niet.

“Ik doe dit niet om ooit in de ring te kunnen staan. Ik wil gewoon fit blijven, mijn conditie behouden en mijzelf blijven uitdagen. Wat sparren en zo vind ik plezant. Maar om me op mijn gezicht te laten slaan, dat hoeft nu ook weer niet”, zegt Birgit in Dag Allemaal.

Tijdens een training geeft Birgit alles wat ze kan en gebruikt ze al haar krachten. Maar dat is niet de enige sport die Birgit doet om in beweging te blijven.

“Ik ga ook zwemmen in de zomer en ik maak dagelijks een wandeling met de hond. Thuis haal ik soms kleine gewichten boven om een work-out te doen. Ik probeer goed te bewegen en vooral voor mijn lichaam te zorgen. Het is het enige dat je hebt, je moet er de rest van je leven mee doen. Op een bepaalde leeftijd geldt ook de regel use it or lose it.”

Bio van Birgit Van Mol

Meer Over:

Birgit Van Mol