.
Birgit Van Mol
woensdag 9 maart 2022

Birgit Van Mol: “Je speelt je talent niet kwijt door een rimpel meer of minder”

40+'ers krijgen terug een kans

Ooit was er een tijd dat vrouwen op televisie een houdbaarheidsdatum hadden. Eens de 40 overschreden en je leek meteen minder kans te maken op een job voor de televisie. Maar er lijkt verandering op til. Want steeds meer en meer 40+ vrouwen zijn nog steeds te zien op televisie. Denk maar aan Nathalie Meskens, Dina Tersago, An Lemmens en Goedele Liekens.

Goedele Liekens is 59 en presenteert op Play4 ‘De Bachelor’. “Zie je wel dat vrouwen boven de 40 nog kansen krijgen”, zegt ze trots in Dag Allemaal. Ook collega en VTM-presentatrice Birgit Van Mol is nog niet afgeschreven en nog steeds te zien op televisie. “Het is niet dat je ineens al je vaardigheden kwijt bent als je plots wat rimpels hebt”, klinkt het tijdens een interview op Joe FM.

En we moeten toegeven, of je nu 20 bent of 40+, zolang je het talent bezit en een programma graag en goed presenteert, wat maakt het dan nog uit hoe oud je bent. “Het gaat de goede kant uit, maar we zijn er nog lang niet. Het moet over inhoud gaan, niet over de verpakking. Helaas worden vrouwen op hogere leeftijd nog altijd te vaak op uiterlijk aangesproken, vooral op sociale media.”

Download onze app voor Android of iOS