.
Birgit Van Mol
dinsdag 19 september 2023

Birgit Van Mol: “Je weet niet meer hoe het vroeger was”

Ze moeten anders leven

Birgit Van Mol en haar man René hebben de voorbije 8 jaar veel te verduren gekregen. René kreeg te horen dat hij een auto-immuunziekte heeft waardoor hij geregeld naar het ziekenhuis of een dokter moet.

Hij is ook al vaak heel dicht bij de dood geweest. En dat heeft het koppel geleerd vanop cruciale momenten niet meer in paniek te schieten.

“Bel ik de ambulance, de mug, of rijd ik zelf?’ Ik heb altijd mijn gsm bij me en soms moet ik alles laten vallen en naar huis spurten. Mijn collega’s hebben daar gelukkig veel begrip voor”, zegt Birgit in Dag Allemaal.

Het is vooral René die met de ziekte moet struggelen, maar eigenlijk wordt zijn hele omgeving daarin meegetrokken. Je gaat er helemaal anders door in het leven staan, weet Birgit nog te vertellen.

“Je leert nieuwe dingen naar waarde schatten die je ook gelukkig kunnen maken. Op den duur weet je zelfs niet meer hoe het vroeger was. Pas als ik anderen hoor vertellen over reizen naar de zon om de regen te ontvluchten weet ik weer: ‘ach ja, zo was het ooit’.”

Bio van Birgit Van Mol

Meer Over:

Birgit Van Mol