.
Birgit Van Mol
donderdag 23 december 2021

Birgit Van Mol over zieke man: 'Het was kantje boordje'

Ze leeft van dag tot dag

René, de man van Birgit Van Mol is heel erg ziek. 6 jaar geleden kreeg hij de diagnose van een auto-immuunziekte en van longkanker. De artsen hebben hem zo goed mogelijk behandeld en hebben één long van de man operatief verwijderd. De dag van vandaag gaat het zo goed mogelijk met de man, al hangt zijn leven soms nog wel eens aan een zijden draadje.

“René heeft al een paar keer over het randje in de diepte gekeken, maar hij is gelukkig altijd teruggekeerd. Operaties, een defibrillator, reanimaties… een paar maand geleden nog was het weer heel erg kantje boord. We hebben al een paar keer afscheid genomen. Het is zo’n grillige ziekte dat ik voor de rest haast niet meer weet wat ik erover kan zeggen”, doet Birgit haar verhaal in Het Nieuwsblad.

De ziekte van de man heeft een grote impact op het leven van het koppel en hun kinderen. Maar ze houden de moed erin. “Wij leven van dag tot dag, letterlijk. Elke dag opnieuw moeten we afwachten hoe het gaat. Soms is het een goeie dag, soms een minder goeie, soms een heel slechte. Dat is voor ons normaal geworden.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Birgit Van Mol

Meer Over:

Birgit Van Mol