.
Birgit Van Mol
woensdag 13 juli 2022

Birgit Van Mol viert dubbel jubileum

Privé en professioneel.

"In goede en in kwade dagen”, zeggen ze wel eens wanneer een koppel elkaar het ja-woord geeft. En dat is wel erg van toepassing op Birgit Van Mol en haar man René. René kampt met gezondheidsproblemen en dat heeft een grote invloed op hun dagelijkse leven.

In 1997 trouwde het koppel, en dat liep niet helemaal zoals verwacht. Birgit was net overgestapt van VRT naar VTM en wist niet goed wie ze allemaal moesten uitnodigen. Ze besloten om het intiem te houden.

“We besloten om enkel de dichte familie uit te nodigen. Maar een regiojournalist had de aankondiging op het gemeentehuis zien hangen en stond daar op onze trouwdag om foto’s te maken. De dag nadien stond het nieuws in de krant, terwijl een deel van de familie nog niet was uitgenodigd”, vertelt Birgit in Dag Allemaal.

Birgit was bijna vergeten dat ze dit jaar 25 jaar getrouwd waren. Het koppel leeft zodanig van dag tot dag dat ze amper nog stilstaan bij grote gebeurtenissen.

Ze vieren hun huwelijksverjaardag op vakantie in Portugal. Hun eerste buitenlandse reis sinds jaren. “Het is geleden van 2015 toen ze bij René longkanker vaststelden en de ergste vorm van mixed connective tissue disease. René heeft goede en slechte dagen en we weten nooit waar we aan toe zijn. Daarom plannen wij al jaren niks meer.”

Bio van Birgit Van Mol

Meer Over:

Birgit Van Mol