.
Birgit Van Mol
vrijdag 15 oktober 2021

Birgit Van Mol zag jeugdvriendin uit het leven stappen: “dat hakte er serieus in”

Ze kreeg veel steun van haar leerkracht

Al 6 jaar lang is Birgit Van Mol ambassadeur van Rode Neuzen Dag. Ze beseft nu meer dan ooit dat jongeren nood hebben aan iemand om mee te praten wanneer ze zich slecht in hun vel voelen en probeert daarom dit jaar de band tussen leerkracht en leerling te versterken, zodat leerlingen op het juiste moment bij een leerkracht terecht kunnen.

Dat dit een noodzakelijk iets is, ondervond Birgit al toen ze zelf zestien was. Daarover getuigd ze in Tv Familie. “Toen ik zestien was, is een meisje uit mijn klas gestorven aan een ziekte. En een tijdje later is er iemand die lange tijd bij ons in de klas zat, uit het leven gestapt. We verloren dus in korte tijd twee vrienden. Dat heeft er toen serieus ingehakt bij mij en de rest van de klas. Zoiets verwerk je niet snel.”

Op zo’n moment is de steun van de leerkracht onmisbaar, en Birgit en haar klas konden op dat moment op hun lerares rekenen, ondanks dat zij zelf emotioneel gebroken was. “Wij hebben er met haar lang over kunnen praten. Dat was straf. Want dat een leerkracht zich zo kwetsbaar opstelde, hadden we nog nooit gezien.”

Bio van Birgit Van Mol

Meer Over:

Birgit Van Mol