.
Bjorn Soenens
vrijdag 24 mei 2024

Björn Soenens gaat verhuizen: “Ja dat kan hier allemaal”

Hij gaat het wel missen

Wie volgend jaar naar New York reist loopt niet langer de kans om Björn Soenens tegen het lijf te lopen. In januari 2025 verlaat hij New York en keert hij terug naar België.

Het is niet meteen tegen zijn zin dat hij New York verlaat, want het was ook een beetje op zijn eigen vraag om te mogen terugkeren.

“Ik heb een jongere partner die hier niet mocht werken, en die dus acht jaar in functie van mijn werk en mijn agenda heeft geleefd. Ze heeft er het beste van gemaakt, maar dat heeft toewijding en geduld gevergd. Ook zij zegt nu: ‘Het is goed geweest”, klinkt het in Humo.

Björn en zijn partner verhuizen naar Gent, dichter bij zijn familie. En waar hij het meest naar uitkijkt zijn naar de boekenwanden die hij zal hebben.

“Uiteraard ga ik New York missen. Een tijd geleden raakte ik op een feestje aan de praat met een kerel uit Portland, Oregon, een stad die bekendstaat als zeer liberaal en progressief. ‘Ik ben naar New York gekomen om mezelf te kunnen zijn,’ zei hij. Dat begreep ik perfect. In New York kun je nu eens echt doen waar je zin in hebt. Laat je je haar paars kleuren: nobody cares. Laat je zeventien piercings door je neusvleugels duwen: nobody cares. Als ik twee oorbellen draag in het journaal, melden kijkers zich bij de VRT: ‘Kan dat zomaar, met ons belastinggeld?’ ‘Ja, mevrouw, meneer, dat kan zomaar, we leven in 2024.’ Dat ga ik missen: de openheid, de vrijheid, de stad als onuitputtelijk reservoir van mogelijkheden, Amerika op zijn best.”

Bio van Björn Soenens

Meer Over:

Björn Soenens