.
News Image

Blanche is klaar voor het Eurovisiesongfestival

En ook wij supporteren mee.
Op dinsdag 9, donderdag 11 en zaterdag 13 mei zendt Eén de 62ste editie van het Eurovisiesongfestival uit. VRT supportert samen met heel België mee voor onze kandidate Blanche. Zij treedt op in de eerste halve finale met haar betoverende nummer City lights. Peter Van de Veire verzorgt dit jaar het commentaar vanuit Kiev in Oekraïne, waar het festival plaatsvindt.

Komende week staat VRT in het teken van het Eurovisiesongfestival. Kijkers, luisteraars en surfers kunnen op allerlei manieren mee genieten van het muziekfestival en op verschillende VRT-kanalen extra duiding of een blik achter de schermen vinden. Zo kunnen kijkers terecht op Eén voor de live uitzendingen van het Eurovisiesongfestival. Van Gils & het songfestival zorgt voor een voorbeschouwing. Het journaal brengt telkens een verslag vanuit Kiev. Online gaat de beleving nog verder en kunnen surfers via de online kanalen van Eén op de voet volgen hoe het in Kiev gaat.

De kleinste fans van het Eurovisiesongfestival kunnen terecht bij Ketnet, waar Ketnet swipe op 13 mei helemaal aan het Eurovisiesongfestival gewijd is. Canvas focust zich in Terzake op de plek waar het Eurovisiesongfestival plaatsvindt, met een verslag over Oekraïne. Ook de radiozenders besteden graag aandacht aan het populaire muziekfestival. In de ochtendshow op MNM is Peter Van de Veire live te horen vanuit Kiev met updates over Blanche en weetjes achter de schermen. Radio 2 geeft op de avond van de eerste halve finale regelmatig updates. En ook Studio Brussel besteedt aandacht aan het festival.

Het Eurovisiesongfestival: dinsdag 9, donderdag 11 en zaterdag 13 mei om 21.00 uur op Eén.

Bio van Blanche en Peter Van de Veire