.
Sven Ornelis
donderdag 16 februari 2023

Bloeddruk Sven Ornelis dramatisch hoog

Alle alarmbellen gingen af

Het gewicht van Sven Ornelis is een echt jojoverhaal. “De afgelopen tien jaar viel Sven Ornelis meer dan 30 kilo door veel te sporten en gezonder te eten. “Ik ben van 112 naar 79 kilo gegaan, maar tijdens corona heb ik me opnieuw laten gaan”, bekent hij aan Dag Allemaal.

Omdat we bijna niets mochten doen, trok ik na een werkdag sneller een fles wijn open en kookte ik. Zo ben ik weer aangekomen”, aldus Sven.

Toen hij zich na een middagdutje plots duizelig voelde, wist hij dat het niet ok was. Hij liet zijn bloedruk meten en die was dramatisch hoog. “Toen gingen alle alarmbellen af in mijn hoofd”, onthult Sven Ornelis aan Dag Allemaal.

Hij moest dus dringend zijn levensstijl terug aanpassen. Dit deed hij ook door opnieuw gezonder te eten, wijn te houden voor feestelijke momenten en vooral veel te bewegen.

Intussen is de Joe-presentator al 16 kilo kwijt. “Ik weeg nu 82 kilo en zou er graag nog drie afvallen”, vertelt Sven openhartig. Deze levensstijl is niet eenvoudig want Sven is een echte Bourgondiër. “Gelukkig heb ik ’t karakter om door te zetten”, geeft Sven zelf nog mee.

Bio van Sven Ornelis

Meer Over:

Sven Ornelis