.
News Image

Bo Van Spilbeeck aangedaan na haatreacties: “ik was een schande voor het land”

“Natuurlijk komt zoiets hard aan...”

Bo Van Spilbeeck kreeg vooral positieve reacties op zijn coming-out, maar toch waren er vooral op sociale media ook heel wat haatreacties te lezen.

“Ik heb zeker in het begin toch wat bagger over mij heen gekregen op sociale media”, getuigt Bo in De Morgen. “Ze hadden mij gewaarschuwd om dat niet te lezen, maar je doet dat toch.”

“Het Laatste Nieuws had een positief artikel over mij gebracht, maar op hun Facebookpagina vonden sommige lezers het toch nodig om te reageren met ‘da blijft ne vent' of ‘hij is een schande voor ons land'.”

“Natuurlijk komt zoiets hard aan”, geeft de journaliste ruiterlijk toe. Ik herinner me een van de eerste familiefeestjes nadat ik Vlaanderen over mijn trans zijn had ingelicht. Ik was op mijn smartphone aan het scrollen en zag weer zo'n reactie. Ik was daar toen echt van aangedaan.”

Maar na verloop van tijd leer je dergelijke haatreacties relativeren. “Het is een absolute minderheid van mensen met een redelijk simplistisch wereldbeeld”, beseft Bo. Toch durfde zij niet delen met zijn echtgenote hoe de berichten hem raakten.

“Ik wilde haar daar niet mee lastigvallen. Ik heb haar onvoorwaardelijke steun en daar prijs ik me gelukkig mee”, aldus Bo Van Spilbeeck in De Morgen.

Bio van Bo Van Spilbeeck

Meer Over:

Bo Van Spilbeeck