.
Bobby Prins
maandag 4 september 2023

Bobby Prins: “Ik had geen advocaat nodig, dacht ik”

Kwam dat even anders uit

De jonge generatie muziekliefhebbers zullen Bobby Prins misschien niet helemaal kennen. Toch staat Bobby al 60 jaar op de planken en is hij bij heel veel mensen erg geliefd. Ook in Nederland.

“Ik ben de enige Vlaming die daar succesvol is. Dat mag ik zonder blikken of blozen zeggen. Luc Steeno of Bart Kaëll? Die kennen ze daar niet. Will Tura, onze grootste artiest, is daar zelfs nooit succesvol geweest. Waarom ik wel? Dat is die link met Johnny Hoes dat ik heb zeker”, vraagt Bobby zich af in Primo.

Dat Bobby nog zo populair is in Nederland is niet altijd even handig. De zanger heeft een levenslang rijverbod. Hij moet dus een chauffeur inschakelen. “Ik ben u met opnames bezig voor een nieuwe cd, in Etten-Leur, en dan heb ik iemand die me daar heen brengt. “

Dat rijverbod heeft Bobby gekregen na zijn verslaving aan peppillen. Hij heeft een auto kapotgereden en zijn rijbewijs werd ingetrokken. “Ik moest naar de rechtbank, maar ik was zodanig zeker van mijn zaak dat ik zelfs geen advocaat onder de arm nam. Tja, levenslang rijverbod natuurlijk. Het interesseerde me toen ook allemaal niet, dus ik ben blijven rijden. Met alle gevolgen van dien.”

Bio van Bobby Prins

Meer Over:

Bobby Prins