.
Bockie De Repper
woensdag 29 november 2023

Bockie De Repper: “Ik verdeel de wereld in 2 soorten mensen”

Hij is iemand uit de eerste groep

Bockie De Repper zijn carrière is nu echt vertrokken. Na zijn passage in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ enkele jaren geleden, maakte iedereen kennis met deze grappige man. Daarna kreeg hij een eigen programma op VTM ‘Dat Eet Dan Gelukkig Zijn’ en nu presenteert hij samen met Matthieu Terryn ‘Snackmasters’.

Bockie wordt overduidelijk heel gelukkig van eten en programma’s over eten. ‘Snackmasters’ mogen presenteren voelde voor hem aan als thuiskomen.

“Ik presenteer het programma ook met mijn beste buddy Matthieu. We kennen elkaar al lang, nog voor er een hype rond mij bestond. Hij was toen al Mathieu van Bazart, terwijl ik nog gewoon Jonas Van Boxstael uit Aalst was. Ik maakte online eetvideo's en hij liet me een keer weten dat hij dat tof vond. Vervolgens heb ik hem uitgenodigd in een zomerbar en daar is het volledig uit de hand gelopen ... Ik verdeel de wereld in twee soorten mensen. Diegenen waarmee ik op café kan gaan en diegenen waarmee dat niet lukt. Mathieu hoort bij de eerste groep”, lacht Bockie in Story.

Van Boxstael is de ideale presentator voor een programma als ‘Snackmasters’. Hij kent immers zelf veel van de frituursnack. Zijn mama werkte jarenlang in een frituur.

“En dat is keihard werken. 's Morgens beginnen met de voorbereidingen om pas 's avonds om tien uur af te sluiten. Het nadeel is dat ik haar heel weinig zag, het voordeel is dat ze vlak voor tien uur nog even een berichtje stuurde welke vleesjes ze kon meenemen voor ons.”