.
Bockie De Repper
donderdag 17 oktober 2024

Bockie De Repper krijgt groot nieuws van Zwangere Guy op z’n bord

Hij eet in onbekende wereldjes in Dat Eet Dan Gelukkig Zijn

Hij heeft zowat elke menukaart in ons land uitgetest, maar gaat nu op zoek naar alledaagse kost en kleine en grote levensverhalen. Professioneel alleseter Bockie De Repper nestelt zich daarom aan tafel bij de gewone man in de straat, maar ook bij bekende koppen als Helmut Lotti, Elisabeth Lucie Baeten, Margriet Hermans, Lynn Van Royen en Bart Appeltans. Hij steekt zijn neus in hun kookpotten én haalt ‘op z’n Bockies’ de pieren uit hun neus. Bockie gaat voor het eerst op schockie en verwondert zich over de tafelmanieren in minder bekende wereldjes: van de haven van Antwerpen-Brugge en het allereerste detentiehuis in België tot de keuken van de Hare Krishna.

Bockie De Repper: “Dit is voor mij het leukste seizoen tot nu toe. Van een marineschip tot het toilet van Bart Appeltans: ik heb plekken bezocht waarvan ik nooit had gedacht dat ik er ooit zou komen. Ik hoop dat we de kijkers opnieuw een glimlach kunnen bezorgen, niet meer en niet minder.”

Bockie’s culinaire queeste brengt hem naar onze hoofdstad, waar de nachtburgemeester van Brussel hem met open armen ontvangt. Zwangere Guy - sinds enkele dagen trotse ‘Papa ZG’ - schotelt zijn goede vriend niet alleen een heerlijke pasta vongole voor, Bockie krijgt ook heuglijk nieuws op zijn bord…

Dat Eet Dan Gelukkig Zijn, vanaf donderdag 17 oktober om 21u45 bij VTM 2