.
De Romeo's met Sam Gooris
zondag 21 april 2024

Boekingskantoren en artiesten boos op HLN.be

Foute prijzen zorgen voor ergernis.

De krant Het Laatste Nieuws maakt ieder jaar wel eens bekend wat onze Vlaamse artiesten verdienen. Dat doen zij aan de hand van de boekingsprijzen. In de krant lezen we dat Willy Sommers zonder muzikanten 6.500 euro voor een optreden vraagt, terwijl je De Romeo's voor 5.450 euro op de affiche kan zetten. De vraagprijs van Sam Gooris bedraagt dan weer 2.495 euro. Tot daar de prijzen die in de zaterdagkrant staan afgedrukt, want wie zaterdag het artikel op de website hln.be opende, kreeg heel andere prijzen te zien. Plots was de vraagprijs voor een Sam Gooris 6.500 euro en bepaalde je voor De Romeo's slechts 2.021 euro. Voor Willy Sommers zou je dan weer 2.300 euro moeten neertellen.

De prijzen op de website klopten totaal niet, er moet ergens iets zijn foutgelopen, maar zowel boekingskantoren als artiesten zitten verveeld met de zaak. "Dan komt een artiest al eens ter sprake in de grootste krant, dan gaan ze nog in de fout", zucht iemand van een boekingskantoor. "Leg aan je klant maar eens uit waarom die een contract van 4.975 kreeg terwijl de door hem geboekte artiest volgens Hln.be slechts 1.950 euro zou kosten", gaat de persoon die ons contacteerde verder. "Gelukkig staat het correct in de krant, ik ga ervan uit dat ze bij Het Laatste Nieuws hun fout online toch zullen rechtzetten? Dit soort fouten kunnen we missen als kiespijn", gaat één van de werknemers van een boekingskantoor verder.

Een fout is snel gebeurd, maar online stond te lezen dat Margriet Hermans voor 995 euro komt zingen en als je dochter Celien erbij wil, dat beiden voor slechts 950 euro samen op het podium staan. En niemand bij HLN.be die dat heeft opgemerkt?