.
News Image

Boxy-broers in Mijn Pop-Uprestaurant

Oude bekende in Mijn Pop-Uprestaurant...
Op dinsdag 29 maart 2016 is het alle hens aan dek voor de duo’s uit Mijn Pop-uprestaurant. Topcateraars en voormalige sterrenchefs Stefan en Kristof Boxy zijn immers onderweg om de pop-ups te recenseren. Zij zullen in elke stad een restaurant nomineren. Eén van deze drie sluit binnenkort als eerste definitief de deuren. Aan Myrthe & Giordano en Sven & Amanda om de olijke tweeling als eerste te ontvangen in hun Genkse pop-up.

De broers beginnen hun ronde in L’Oro Nero van Myrthe & Giordano. Voor Giordano is het erop of eronder met zijn pizza’s, die tot zover nog geen groot succes waren. Myrthe hoopt dan weer de recensenten te overtuigen met haar cocktails. Maar zal dit voldoende zijn voor de Boxy’s? ’s Avonds trekken de recensenten naar Kommáti van Sven & Amanda. Voor de onervaren Amanda is dit een belangrijke test om aan te tonen dat ze haar zaal goed in handen heeft. Hopelijk lukt het Sven ook om de broers te overtuigen met zijn Griekse keuken.

Een goed pop-uprestaurant draait echter om meer dan alleen maar lekker eten en een vlotte bediening. Een goede structuur en organisatie zijn essentieel om van een zaak een succes te maken. Om de duo’s ook op dat vlak zoveel mogelijk te ondersteunen, stuurt de jury een topgerant naar elke pop-up om hen te helpen en bij te staan.

In Kortrijk krijgen Jan & Nele advies van gerant William. Zijn komst brengt alvast geen geluk, want vijf minuten voor de service start, ontploft de inhoud van een blender in het gezicht van keukenhulp Amelie... William gaat ’s avonds ook langs bij buren Chloë & Magali. Vooral in de zaal van Strombowli kan de structuur nog wat bijgeschaafd worden. De kritiek van William valt echter niet bij het voltallige personeel in goede aarde.

In Antwerpen krijgen de pop-ups bezoek van gerant Dries. Miette heeft de zaal goed onder controle, dankzij haar horecaervaring. In de keuken blijkt Willem echter nog niet zo goed op de hoogte te zijn van alle regels. Gerant Dries gaat ook op bezoek bij Caroline & Gillian. Zij hebben geen makkelijke start achter de rug. De dames hebben moeite om genoeg klanten in hun pop-up te krijgen, terwijl ze wel heel wat personeel in dienst hebben. De cijfers zijn niet goed en dus moet er bijgestuurd worden. De situatie begint echter zwaar te wegen op Gillian & Caroline. Zo zwaar dat juryleden Gert Verhulst en Sergio Herman naar Antwerpen afzakken om te zien of ze de problemen onder controle kunnen krijgen…

Mijn Pop-uprestaurant 2016: elke dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM