.
Bram Spooren
maandag 10 oktober 2022

Bram Spooren: “Ik voel gewoon dat mensen iets van me willen”

En dan wordt het allemaal een beetje vreemd

Het is soms onbegrijpelijk maar het gebeurt nog vaak dat televisiekijkers en dan vooral liefhebbers van soaps het onderscheid tussen fictie en realiteit maar moeilijk kunnen maken. Dat ondervond ook Wannes Lacroix, die meespeelt in ‘Thuis’.

Dat mensen hem aanspreken met ‘Niels’, daar heeft Lacroix zich al bij neergelegd. Maar de vreemde reacties die hij soms krijgt van mensen, daar is hij nog vaak verbaasd over.

“Ik heb echt al mensen ontmoet die het onderscheid tussen fictie en werkelijkheid toch niet zo heel scherp lijken te maken. Die me oprecht verontwaardigd zeiden: ‘Zeg, gij moogt wel eens wat vriendelijk doen tegen uw zus hé”, lacht Wannes een beetje verbaasd wel in Humo.

“Bram Spooren, die ook meespeelt in ‘Thuis’ heeft nog zo geen vreemde situaties meegemaakt. “Wat wel vaak gebeurt: dat mensen mij de eigenschappen van mijn personages toedichten. Illias is vlot en sociaal, en wordt snel het middelpunt van een conversatie. Mensen denken dan dat ik ook zo ben, terwijl dat niet klopt.”

Wannes gaat uiteindelijk graag in interactie met de kijkers, iets waar Bram liever voor past. “Ik ben gewoon niet zo’n held in conversaties met mensen die ik niet ken. Op feestjes bijvoorbeeld: ik voel dat mensen iets van me willen, maar ik weet gewoon zelf nooit wat. En dan worden dat houterige gesprekjes”, lacht Spooren.

Bio van Bram Spooren en Wannes Lacroix