.
Bram Spooren
woensdag 20 december 2023

Bram Spooren: “Je blijft het toch met je meedragen”

Ook al verloopt alles heel mooi

Het is niet makkelijk om als ouder aan je kind of kinderen te vertellen dat je gaat scheiden. Er komt vaak een moeilijk gesprek bij kijken en voor kinderen is het soms ook heel erg moeilijk te begrijpen.

Bij acteur Bram Spooren liep het allemaal heel goed, in tegenstelling tot andere jongeren. Bij Bram begon het allemaal met een goed gesprek.

“Ze hebben dat gesprek mooi aangepakt. Niet: 'Wij hebben deze beslissing genomen en jullie moeten daar nu in mee.' Wel: 'Dit is niet het einde van de wereld, we kunnen hiermee verder als gezin.' Voor een kind maakt het uit wat voor uitleg je geeft aan de breuk”, zegt hij in Humo.

Maar ondanks dat het allemaal best goed verloopt en je het als kind wel kan aanvaarden, blijft zo’n scheiding toch altijd hangen, ook wanneer je ouder wordt.

“Je blijft een scheiding altijd meedragen. Op het einde van de middelbare school ben ik door een moeilijke fase gegaan. Mijn moeders hadden hard hun best gedaan om ons af te schermen van alle spanningen en emoties, maar op den duur werd dat een gewoonte, en werden thuis álle emoties onder de mat geveegd. Als rebellerende puber denk je dan: waarom zou ik jou mijn gevoelens tonen als jij mij de jouwe niet laat zien? Uiteindelijk leidde dat tot botsingen. Dat was goed: het heeft ons geleerd meer open kaart te spelen met elkaar.”

Bio van Bram Spooren

Meer Over:

Bram Spooren