.
Bram Spooren
maandag 24 oktober 2022

Bram Spooren: “Ze zijn daar zo obsessief mee bezig”

Bij hem was het anders

Nieuwkomers kunnen we ze niet echt meer noemen: Ivana Noa, Bram Spooren en Wannes Lacroix. Sinds een goed jaar spelen ze mee in ‘Thuis’ en zijn de prille twintigers door heel Vlaanderen omarmd.

Ivana is dan nu nog wel pas 19, de twintig lonkt al om het hoekje. Tijd dus ook voor haar om afscheid te nemen van haar tienerjaren. Bram en Wannes hebben dat enkele jaartjes geleden al gedaan.

“Onze tienerjaren zijn ons al ontglipt, want er staat al een nieuwe generatie klaar. En wat me opvalt: de tieners van nu zijn zo zelfbewust. Toen ik vijftien was, vond ik mezelf al heel wat als ik op een fuif twee krieken gedronken had. Nu gaan vijftienjarigen met een fles wodka feesten en gooien ze die beelden op TikTok”, klinkt Wannes ietwat vol ongeloof in Humo.

En dat is exact wat Bram Spooren ook al heeft ontdekt. “Ik zie nu kinderen van dertien of veertien die haast obsessief met hun kledingstijl bezig zijn. Het moet allemaal nice en cool zijn. Terwijl ik op die leeftijd gewoon aantrok wat in m’n kleerkast lag, zonder er verdere vragen bij te stellen.”

Ivana vindt dan weer dat ze geluk heeft gehad dat ze zelf haar speelsheid lang heeft kunnen bewaren. “Ik heb lang aan judo gedaan, ook in competitieverband. En het is vooral daardoor dat dat gelukt is.”

Bio van Bram Spooren, Wannes Lacroix en Ivana Noa