.
News Image

Britse radiopresentator probeert Goedele Liekens te schofferen

Zelfs het woord kindermisbruik neemt hij in de mond.


Dinsdagochtend was Goedele Liekens te gast bij de talkshow This Morgen op de Britse zender ITV. Hierbij ging het over de seksuele opvoeding in Groot-Brittanië en het feit of die al dan niet explicieter moet zijn. Bij wijze van voorbeeld liet presentator Phillip Schofield een knuffel van een vagina zien, die de Vlaamse seksuologe gebruikt tijdens haar lessen voor zes- en zevenjarigen. Volgens Goedele past deze illustratie perfect om in de lagere school te tonen. Het is volgens Goedele Liekens beter om dit te laten zien, dan dat de kinderen zelf op ontdekking moeten gaan en bronnen gaan raadplegen die niet zo correct zijn.



De over het kanaal gekende radiopresentator Nick Ferrari had het hier niet zo op begrepen en vond die aanpak niet kunnen. Volgens hem kan dit jonge meisjes zelfs traumatiseren. Het grenst voor hem zelfs aan kindermisbruik en dat is toch een straffe uitspraak! Hij zei ook nog dat mensen als Goedele Liekens de oorzaak zijn van meer tienerzwangerschappen.



Maar Goedele Liekens liet zich niet van de wijs brengen. Volgens haar is expliciete educatie beter voor jonge mensen. Het zou ervoor zorgen dat jongeren minder snel aan seks beginnen, dat ze minder vaak slachtoffer worden van seksueel misbruik en dat ze minder seksuele partners hebben.



In een reactie aan Het Nieuwsblad zegt de seksuologe dat het allemaal uitgebreid is onderzocht door de Wereldgezondheidsorganisatie. Goedele vindt het geen verrassing dat ze net die Nick Ferrari in de studio erbij hebben gehaald omdat hij een fundamentalist is die ook nog eens een hevige katholiek is.

Er kwamen heel wat reacties binnen via de sociale media en de meesten kozen de kant van Goedele Liekens.



Tekst: Nico Vanaken

Bio van Goedele Liekens

Meer Over:

Goedele Liekens