.
News Image

Broer van Helmut Lotti verhuist naar Oostenrijk

Kurt Lotigiers geeft afscheidsconcert op 14 december.


Op het einde van dit jaar pakt Kurt Lotigiers, de zingende broer van Helmut Lotti zijn koffers en gaat hij in Oostenrijk wonen. Ruim 8 jaar en 6 maanden heeft Kurt een relatie met de Oostenrijkse Stefanie. Al die jaren rijden ze heen en weer. De afstand tussen beide woonplaatsen is maar liefst 1101 km en met de wagen is dat toch tussen de 10 en 11 uur rijden. Af en toe nam Kurt wel eens het vliegtuig, zei hij een paar weken geleden in het weekblad Primo. Buiten de kostprijs van de verplaatsingen was het feit dat ze elkaar amper om de maand of anderhalve maand maar konden zien een reden om te verhuizen. Stefanie woont naar verluidt in een klein dorpje middenin de bergen én omdat Kurt een natuurmens is werd er al snel besloten dat hij naar Oostenrijk zou verhuizen en zij niet in Vlaanderen komt wonen. De zanger woont in Berlare bij het Donkmeer, ook in de natuur. Toch merkt hij dat hij liever in Oostenrijk vertoeft.

Zijn zangcarrière gaat Kurt Lotigiers zeker niet opgeven. Met Wenen als muziekhoofdstad van Europa zit hij wel goed. Hij verkent daar de markt en is volop Duits aan het leren.



Naar aanleiding van zijn verhuis geeft Kurt Lotigiers een afscheidsconcert in Sint-Amandsberg, waar hij opgroeide. Hij zal dat doen in Theaterzaal Heilig Hart, Heilig Hartplein 2 te Sint-Amandsberg op 14 december om 20 uur in aanwezigheid van enkele leuke verrassingsacts. Dit wordt dan Kurt Lotigiers & Friends. Wie die friends zijn houdt de zanger nog even geheim. U kunt het zelf ontdekken door tickets te bestellen voor het afscheidsconcert 'Bye Bye Belgium, Hello Austria' via www.uitbureau.be.



(Nico Vanaken)


Bio van Kurt Lotigiers

Meer Over:

Kurt Lotigiers