.
Nina Derwael en Camille Dhont
donderdag 24 november 2022

Camille en Nina Derwael in Het Huis

Wij zijn de andere nemen?

Vanaf maandag 12 december graaft Eric Goens opnieuw 24 uur lang in de ziel van acht bekende en intrigerende gasten in Het huis. In het achtste seizoen praten onder andere programmamakers Wim Lybaert en Pedro Elias, zangeres Camille en olympisch turnkampioene Nina Derwael openhartig over hun leven.

​Het is een beproefd recept: de gasten worden weggehaald uit hun gewone leefwereld en verblijven 24 uur lang in Het huis. Geen afleidingen, geen partners of kinderen, enkel hun eigen leven passeert de revue. In de fotokamer hangt de collage van hun leven, in de kinderkamer flitst hun jeugd voorbij en in de gevreesde sportkamer worden hun fysieke grenzen opgezocht. Het huis is voor de gast een confrontatie met zichzelf: soms keihard of verbijsterend, soms aangrijpend of verhelderend. En het bezoek van de mystery guest zorgt telkens voor extra verrassingen.

De eerste gast van het achtste seizoen is Wim Lybaert. De guitige bestuurder van De Columbus legt een hele dag zijn ziel bloot in Het huis. Iedereen denkt Wim te kennen vanop televisie, maar in Het huis verrast hij. “Wim is een van de meest gelaagde gasten die ik ooit ontvangen heb,” vertelt Eric Goens. “Van levensgenieter, over eeuwig bezorgd en licht ontvlambaar, tot religieus. Je krijgt hem niet in een hokje geduwd.” Vanuit het diepe West-Vlaanderen komt er hoog bezoek voor Wim, dat hem tot tranen toe beroert.

Pedro Elias zal zoals gewoonlijk de kijker aan het lachen brengen, maar ook ontroeren en verbazen. Eric overloopt met Pedro zijn opmerkelijke levensverhaal en laat geen enkele anekdote onbesproken. En dat zijn er veel, heel veel. Pedro’s verrassingsgast is zijn beste vriend en acteur Rik Verheye. De twee boezemvrienden zorgen voor een bonte avond in Het huis.

​Ook olympisch turnkampioene Nina Derwael komt langs in Het huis. De amper 22-jarige Nina toont zich van haar meest verrassende kant. Ze praat over haar markante levensloop en pakt uit met het grootste geheim uit haar studententijd. Nina voert ook haar kunststuk vanop de Olympische Spelen in Tokio opnieuw op en haalt andere acrobatische toeren uit in Het huis.

En zangeres Camille is de jongste gaste ooit in Het huis. Zij zorgt met haar passage uiteraard voor vuurwerk.

Daarnaast komen deze gasten langs in het nieuwe seizoen van Het huis: zanger Sam Bettens verlaat even de Verenigde Staten en vertelt inspirerend over zijn transitie en zijn gezin. Ook kersvers CD&V-voorzitter Sammy Mahdi komt langs. Ook zanger Stijn Meuris toont zijn ware innerlijk: geen blad voor de mond, geen uit-knop, maar vooral pakkend en vertederend. Tot slot blaast hitmachine en dj Regi Penxten even uit na een druk jaar en vertelt hij openhartig over zijn geanimeerde leven.

Het huis: vanaf 12 december elke maandag om 20.40 uur op Eén.