.
News Image

Carmen Pfaff slaakt diepe zucht: “dat is weer typisch Belgisch”

“Want hoe kan je nu maar één iemand uitnodigen?"

Carmen Pfaff vertelt in Primo dat ze contact houdt met de kinderen en kleinkinderen via videobellen. En dat valt de mater familias van De Pfaffs best wel zwaar. “Het zijn rare tijden waarin we leven”, zucht Carmen die volgend jaar haar 65ste verjaardag voert. “Meer dan ooit sta ik stil bij de eindigheid van het leven.”

Ook het kerstfeest zal er voor de familie Pfaff dit jaar eentje in mineur zijn. “Onze familie staat bekend om hun gezellige familiefeesten, maar groots vieren zit er dit jaar niet in”, beseft Carmen.

“Tenzij je single bent, mag je maar één iemand bij je thuis uitnodigen voor Kerstmis of Nieuwjaar. Dat is weer typisch Belgisch”, zucht Carmen. “Want hoe kan je nu maar één iemand uitnodigen, Jean-Marie zou dus bijvoorbeeld bij één van onze dochters mogen gaan eten. Maar ik moet dan alleen thuiszitten? Of bij één van onze andere kinderen gaan vieren?”

Maar als risicopatiënt neemt Carmen liever gewoon géén risico’s. “Een maand voor het coronavirus uitbrak, heb ik een dubbele longontsteking opgelopen. Los van af en toe eens naar de supermarkt gaan, zit ik eigenlijk al sinds februari in lockdown”, klinkt het bij Carmen Pfaff.

“Ik klaag niet, maar ik kan toch ook niet wachten om de kleinkinderen nog eens vast te pakken en stevig te knuffelen”, kijkt Carmen Pfaff hoopvol uit naar betere tijden.

Bio van Carmen Pfaff en Jean-Marie Pfaff