.
Caroline Maes
vrijdag 30 december 2022

Caroline Maes: “Het hangt van veel factoren af”

Soms voel je je er niet goed bij

Om een vrijscène of andere intieme scène in beeld te brengen in een reeks, daar komt heel wat bij kijken. Daarom schakelt men vaak op de set een intimiteitscoach in. Dat is bij ‘Familie’ Caroline Maes. Zij vindt realiteitszin erg belangrijk.

“Als ik een serie zie dat een vrouw na een vrijscène uit bed stapt met haar ondergoed aan, haak ik af. Ofwel laat je haar niet uit bed stappen ofwel sla je meteen een handdoek rond haar… er bestaat materiaal genoeg om intieme lichaamsdelen te bedekken of te verstoppen”, zegt Caroline in Primo.

Caroline heeft zelf ook al een aantal intieme scènes moeten spelen, maar in een tijd dat er nog geen sprake was van een intimiteitscoach.

“Als jonge actrice wordt ook wel van je verwacht dat je op bepaalde momenten uit de kleren gaat. Eind jaren negentig heb ik voor ‘Wittekerke’ een stripscène moeten spelen. Ik kon gelukkig op voorhand mijn grenzen aangeven en de regisseur heeft mij fantastisch begeleid. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik mij – ook met weinig kleren aan – al in het begin van mijn carrière veilig heb gevoeld op de set.”

Of Caroline nu nog eens uit de kleren zou gaan, dat is nog maar de vraag. “Het hangt af van wie de tegenspeler is, wat de verhaallijn is en natuurlijk ook hoe goed je in je vel zit. Er zijn dagen dat je vindt dat je er goed uitziet, maar ook momenten waarop dat niet zo is. “

Bio van Caroline Maes

Meer Over:

Caroline Maes Familie