.
Caroline Maes
woensdag 26 juni 2024

Caroline Maes: “Het is makkelijker om voor een ander op te komen”

Ze acteert niet alleen bij ‘Familie’ 

Caroline Maes is niet alleen zelf actrice bij ‘Familie’, ze is ook nog eens intimiteitscoach op de set van de populaire soap. En die taak valt niet te onderschatten.

“Het is makkelijker om voor iemand anders op te komen dan voor jezelf. Het helpt wellicht ook niet dat ik van nature een pleaser ben, net zoals veel acteurs. Cast en crew weten natuurlijk dat ik intimiteitscoach ben en er worden weleens grapjes over gemaakt. Je moet dus een brede rug hebben als je mijn job wilt doen, maar ik heb het mij nog maar zelden beklaagd”, zegt Caroline in Primo.

De actrice heeft zelf een partner en zij vindt dat ze verplicht is om hem te melden wanneer ze een pikante of intieme scène met een collega moet draaien.

“En da's ook gezond, want dat zijn draaidagen waar je als acteur toch altijd wat zenuwachtiger voor bent. 'Vandaag moet ik bij 'Familie' in mijn blootje uit het bed stappen', zeg ik soms tegen Kim. In de praktijk is er dan niet veel te zien, behalve voor de twee of drie mensen die op de set staan. Ik wil vermijden dat mijn vriend dat niet zou weten, maar wel aangesproken wordt over pakweg een scène met een collega op de keukentafel.”