.
Carry Goosens
dinsdag 23 april 2024

Carry Goossens: “Je zou verbaasd zijn over haar rollen”

Hij had een goeie samenwerking met de actrice

De naam Goele Derick doet bij weinig mensen een belletje rinkelen. Toch heeft iedereen haar ongetwijfeld al eens aan het werk gezien op televisie. Zo speelt ze nu bijvoorbeeld mee als boekhoudster Annemie in ‘Groeien en Bloeien’ op VRT 1.

Naast televisie is ze vooral actief in het theater en dan ook vaak in Nederland. Maar er is toch een televisierol die toch het meest iconisch is van allemaal. En dat is die van Sofie in de kinderreeks ‘Mik, Mak en Mon’.

“Je zou verbaasd zijn over de oudere Vlaamse reeksen waarin ze heeft gespeeld”, begint Carry Goossens in Dag Allemaal. Zij speelden ooit samen in ‘professor T’.

“Ik spreek dan over een dertigtal jaar geleden, dan zag je haar geregeld opduiken. Goele speelde dikwijls mooie jonge vrouwen. Niet dat ze een soort van barbiepop was, maar ze had een uitstraling zoals de grote sterren uit de jaren 50. Een klassieke schoonheid, met aristocratische trekken. Pas de jongste jaren is ze verschoven naar comedy, een genre dat ze helemaal beheerst overigens.”