.
Carry Goossens
dinsdag 27 december 2022

Carry Goossens: “Niks was goed genoeg in mijn vaders ogen”

Je genen kun je niet ontlopen

Carry Goossens lijkt fysiek heel sterk op zijn vader. Toch was dat echt het laatste wat hij wou. “Mijn tenen krulden als iemand me zei: ‘Je lijkt sprekend op je pa.’ Nu heb ik daar geen last meer van. Een mens kan zijn genen niet ontlopen, zo onthult Carry Goossens aan Primo.

Zijn relatie met zijn ouders was niet optimaal. Hij was 29 toen zijn moeder stierf en met zijn vader heeft hij nooit een goede band gehad.

Toen ik afstudeerde als acteur, met 92 of 93 procent, is hij naar mijn eindexamen komen kijken. ‘Pa, hoe vond je het’, vroeg ik hem. ‘Als jij voor de rest van je leven den onnozelen wil uithangen, moet jij dat weten, jong’, was zijn antwoord. Met het ouder worden is hij wel wat bijgedraaid, zo vertelt Carry Goossens aan Primo.

Carry Goossens was eerst tekenaar voor hij acteur werd. Wanneer Primo hem vraagt of er dan een kunstwerk van hem bij zijn vader aan de muur hing, antwoordde hij zeer vastberaden: “Bijlange niet. Hij heeft nooit gezegd dat iets mooi of goed was. Wel integendeel”.

De band met zijn vader werd uiteindelijk in de laatste jaren van zijn leven hersteld.

Bio van Carry Goossens