.
Cath Luyten
zaterdag 17 augustus 2024

Cath Luyten: “Dat benadert het dichtst wie ik ben”

Een bewuste keuze

Cath Luyten is één van de presentatrices van de gloednieuwe talkshow: ‘Café Congé’. Elke dag blikt ze even terug op de actualiteit, met een aantal gasten aan tafel.

Wie aanschuift aan tafel, daar heeft Cath natuurlijk niet zo heel veel over te zeggen. Maar mocht ze het echt helemaal alleen voor het kiezen hebben, dan weet ze wel wie ze zou uitnodigen.

“Dan ga ik voor een tafel waaraan alleen mensen zitten die ik niet ken, en die ook niet per se beroemd zijn. Ik heb vooraf niet te horen gekregen wie er komt, ik heb me niet voorbereid, en de talkshow gaat live. Waarom? Omdat dat het dichtst benadert wie ik ben: iemand die graag impromptu verhalen sprokkelt, op basis van toeval en nieuwsgierigheid”, zegt ze in Humo.

Dat was ook de voorwaarde voor haar programma ‘Buurman, wat doet u nu?’ Daar wilde ze zoveel mogelijk gasten die niet zo vaak in de actualiteit verzeild waren geraakt.

“Dat lukte aardig, maar ik moest er wel flink voor vechten: zenders en productiehuizen neigen altijd weer naar de triple A-namen. Dan scoor je per definitie aandacht en zit je dus veilig. Dat snap ik, maar ik blijf vooral op mijn honger zitten: die mensen zijn al zo vaak geïnterviewd. Je zit dan als vragensteller te kauwen op iets dat al gekauwd is.”

Bio van Cath Luyten

Meer Over:

Cath Luyten