.
Cath Luyten
maandag 2 september 2024

Cath Luyten: “Dat is de enige oudermoord die ik heb gepleegd”

Daar deed ze niet aan mee

Wanneer Cath Luyten op reis gaat, dan wil ze liefst zoveel mogelijk gezien hebben van de stad waar ze naartoe is gereisd. Dat wilde ze ook toen ze haar man Eshref ging bezoeken die op dat moment in Liverpool was voor de opnames van een televisieserie.

“Ik ging twee weken en in die twee weken wil ik zo'n stad helemaal beleefd hebben. Niet gewoon wat flaneren, niet gewoon de dagen de dagen laten zijn, nee: alles zien wat er te zien valt. In Liverpool besefte ik nog eens dat ik altijd het gulzige 'Vlaanderen vakantieland'-meisje zal blijven”, zegt ze in Humo.

Ook toen Cath nog jong was, wilde ze al van zoveel mogelijk dingen proeven. Moet je ook echt iets afmaken als je aan iets begint. Cath vindt van niet. Haar ouders daarentegen…

“Dat is eigenlijk het enige punt waarin ik in mijn volwassen leven mijn vader en mijn moeder niet heb gevolgd, de enige oudermoord die ik heb gepleegd: vrolijk vlinderen in plaats van me toeleggen op één specifiek iets. Ik maak met veel overtuiging de dingen níét af, net omdat er nog heel veel ligt te wachten.”

Bio van Cath Luyten

Meer Over:

Cath Luyten