.
Cath Luyten
maandag 25 september 2023

Cath Luyten: “De familie maakt daar nu een grap over”

Ze vergat het door de stress

De strijd in ‘Masterchef’ op Play4 gaat genadeloos verder. De wedstrijd heeft al enkele afvallers met zich meegebracht, maar Cath Luyten is nog steeds in de running om de titel van Masterchef binnen te halen.

Haar deelname gaat gepaard met heel veel stress en daardoor maakt ze al eens een kapitale fout. Zo ook al meteen in de allereerste aflevering van het programma/

“Ik was vergeten te proeven door de stress. Anders had ik wel gemerkt dat er wat zout ontbrak. Ik heb echt nachtmerries overhouden aan die commentaar, want thuis heb ik de gewoonte om vrij veel te kruiden. In de familie gaat nu de grap: ‘En nog wat zout?’”, lacht Cath in Dag Allemaal.

Toen Cath gevraagd werd om deel te nemen aan het programma gebeurde dat met de vraag ‘Kan je een beetje koken?’. Natuurlijk antwoordde Cath daar ‘ja’ op. Ze heeft wel wat geleerd van haar mama.

“Ik flans altijd wel iets ineen met wat er in de koelkast ligt. Maar verder? Ik kook graag in het weekend als er vrienden komen, maar doorgaans is het een foodbox en maakt mijn lief het eten klaar.”