.
Cath Luyten
zondag 17 september 2023

Cath Luyten: “Je geeft daar geen kritiek op”

Ook niet als het niet goed is

Meedoen aan ‘Celebrity Masterchef’, het is een serieuze uitdaging, vraagt dat maar aan Cath Luyten. Zij wist niet goed aan welk avontuur ze begon en het was pittiger dan ze dacht. Ze heeft dan ook weer heel wat nieuwe kantjes van zichzelf ontdekt.

“Ik heb ontdekt dat ik best wel competitief werd, ook al was er tussen de BV’s niet echt een strijd. En ik heb het best moeilijk met de commentaar op mijn creaties. Pas op, als ik zelf besef dat het echt niet goed was, dan leg ik mij daarbij neer. Maar als ik zeker ben van mijn stuk, heb ik de neiging om in discussie te gaan”, lacht Cath in Story.

Cath is het niet gewoon van vaak commentaar te krijgen op wat ze klaarmaakt. Ze groeide op in een gezin waar alles altijd lekker werd gevonden.

“Toen mijn eerste vriendje ooit bij ons kwam eten, noemde hij ons de ‘mmh-familie’ omdat we dat blijkbaar altijd zeggen aan tafel. Als teken van erkenning of waardering. We zullen nooit zeggen: ‘Het is niet lekker’, ook al was dat het geval. Je geeft geen kritiek op elkaars kookkunsten.”