.
Cathérine Kools
dinsdag 17 september 2024

Cathérine Kools: “Ik heb mezelf aan de oppervlakte kunnen brengen”

Sinds verhuis

Op de eerste dag van de lockdown besloot Cathérine Kools om te stoppen met drinken van alcohol. Over die ervaring schreef ze uiteindelijk een boek. En daar maakte ze nog een andere belangrijke beslissing.

“Ik deed dit aan zee en een paar maanden later verhuisde ik naar de kust. De energie van de zee heeft een helend effect op mij. Ze helpt om dingen te relativeren. Ze is er altijd, weliswaar in verschillende vormen. Ze is altijd oprecht. Dankzij de zee heb ik mijn ware zelf aan de oppervlakte kunnen brengen”, zegt ze in Het Nieuwsblad.

Als ze vroeger een slechte dag had, dan ging ze vaak een glas drinken met vrienden op café. Dat kan ze nu nog altijd, al zal het geen alcohol meer zijn.

“Werden er dingen van me gevraagd die ik liever niet deed, dan greep ik vaak naar een glas alcohol frustratie weg te werken. Vandaag weet ik beter. Knaagt er iets, dan doe ik iets dat me positieve energie geeft. Een douche nemen, een wandeling maken, even luidkeels zingen, dansen of een tekening maken om zo tot rust te komen.”

Bio van Cathérine Kools

Meer Over:

Cathérine Kools