.
margriet hermans, celien hermans
donderdag 14 september 2023

Celien Hermans: “Dat programma viel wat tegen”

Ze had de goedkeuring van Margriet

Zowel Celien Hermans als Margriet Hermans hebben hun weg gevonden in de showbizz. Ze houden allebei van zingen en entertainen en zijn in hun nopjes als ze op een podium mogen staan.

Maar Margriet heeft ook eventjes op de rem gestaan en wat pauze genomen van steeds op televisie te komen. Dat vond Celien prima, ook al wou ze zelf graag haar eerste stappen in de showbizz zetten.

“één keer heb ik mama gevraagd of ik mocht meedoen aan ‘Eurosong For Kids’, maar zij raadde me aan te wachten. Achter mijn deelname aan ‘De beste singer-songrwriter van Vlaanderen’, stond ze wel. Maar dat programma viel dan weer tegen”, blikt Celien terug in Humo.

In het programma leerde Celien naar waar de makers op zoek zijn. De dochter van Margriet wist dat er straffe uitspraken konden vallen en dat ze die ook zouden uitlokken, maar soms had ze ook plaatsvervangende schaamte.

“En dat had ik vooral voor kandidaten die zich toch lieten vangen. Maar ik ben sowieso wat gereserveerder dan de meeste mensen. Dat is een groot verschil tussen mij en mama, zij is een flapuit.”