.
margriet hermans, celien hermans
maandag 9 september 2024

Celien Hermans: “Dat was mijn kans om mijn levensstijl te verbeteren” 

Celien Hermans: “Dat was mijn kans om mijn levensstijl te verbeteren” 

Als er voor iemand gezond voeding belangrijk is, dan is het wel voor Celien Hermans. Zij is al jaren diabetes type 1 patiënt en moet dus te allen tijde opletten wat ze eet. Maar gelukkig krijgt ze voldoende begeleiding.

“De diëtiste bij het diabetescentrum begeleidt me daar goed in. Maar ook hier in de fitness leerde ik veel bij over de juiste voeding op de juiste momenten. Diabetes is een fulltime gegeven, je moet daar constant mee bezig zijn. In 't begin was dat met sporten wat zoeken. Ik moest regelmatig tussendoor druivensuiker nemen. Ondertussen weet ik welke brandstoffen mijn lichaam nodig heeft voor welke sport”, legt Celien uit in Dag Allemaal.

In 2018 koos de zangeres nog voor een maagverkleining en verloor ze uiteindelijk zo’n 45 kilo. Vanaf dat moment wilde ze het niet meer zo ver laten komen.

“Die operatie was voor mij geen snelle oplossing, maar een kans om mijn levensstijl te verbeteren.' Missie geslaagd, al is zo'n ingreep ook mentaal niet te onderschatten. 'Soms heb ik het er nog moeilijk mee.”

Bio van Celien Hermans

Meer Over:

Celien Hermans