.
Celien Deloof
vrijdag 17 maart 2023

Celien Hermans: “Ik heb ermee leren leven”

Ze heeft het al 22 jaar

Na een mislukt huwelijk is Celien Hermans terug gelukkig in de liefde met haar vriend Kris. De twee zijn ondertussen al eventjes samen en lijken klaar voor de volgende stap in hun relatie: kinderen.

“Ik zou het liefst voor m’n 35ste mama worden. Maar met m’n diabetes is dat geen evident verhaal. Bij mij moet een zwangerschap heel secuur geregeld en opgevolgd worden. Om zwanger te worden moeten mijn suikerwaarden heel stabiel zijn, anders is de kans op afwijkingen en problemen bij het kind erg groot”, zegt Celien in Dag Allemaal.

Celien wil het heel graag, maar erg makkelijk is het dus niet om zomaar zwanger te raken. Maar vervelend vindt ze het niet dat ze steeds insuline moet spuiten.

“Het valt wel mee. Ik heb een insulinepomp die aan m’n beha is bevestigd. Die geeft kleine dosissen insuline af die via een katheter in m’n bloed komen. Als ik eet, moet ik wat extra insuline toedienen. Ik heb er mee leren leven, na 22 jaar.”

Op het podium gebeurt het wel eens dat Celien voelde dat haar suiker aan het zaken was. Maar ook daar zijn oplossingen voor. “Dan moet ik gewoon subtiel een teken doen dat ik cola nodig heb en dan komt dat in orde.”

Bio van Celien Hermans

Meer Over:

Celien Hermans