.
Celine Van Ouytsel
dinsdag 2 juli 2024

Celine Van Ouytsel: “Daar kon ik pas echt mezelf zijn”

Nergens anders

Als je jong bent, zijn er altijd bepaalde mensen die je leven een beetje sturen of richting geven. Sommige mensen spelen nu eenmaal een belangrijkere rol in de keuzes die je later zal maken, dan anderen.

Bij Celine Van Ouytsel heeft niet alleen haar mama een bepalende rol gespeeld, ook haar leerkracht economie uit het zesde middelbaar heeft daar een grote rol in gespeeld.

“Zij is altijd heel hard in me blijven geloven. Het was zij die — zes jaar na die vorige juf — op het einde van het jaar zei: 'Ga jij maar rechten doen, je wil het graag, je doet het graag, gá maar en ga maar naar Antwerpen.' Wat ik dan heb gedaan. De hele klas ging naar Leuven, maar ik koos voor Antwerpen, ik was helemaal de enige en dat is de beste beslissing ooit gebleken, want Antwerpen was de plek waar ik voor het eerst helemaal mijzelf kon zijn”, geeft Celine toe in Het Laatste Nieuws.

Het is dankzij die leerkracht dat Celine die richting is uitgegaan. Zonder haar aanmoediging had de gewezen miss niet meteen geweten wat ze anders had gedaan.

“Maar ik was beslist geen Miss België geworden. En ik had hier vandaag niet gezeten met jou. Ik heb haar in mijn eerste jaar rechten nog laten weten dat ik geslaagd was, maar daarna hebben we geen contact meer gehad. Als ze dit leest: ze weet het niet, maar ze was dus heel bepalend.”

Bio van Celine Van Ouytsel

Meer Over:

Celine Van Ouytsel