.
Celine Van Ouytsel
donderdag 15 februari 2024

Celine Van Ouytsel: “Dat was toch een heel ander verhaal”

Het was niet haar droom

In ‘Een Echte Job’ weet Celine Van Ouytsel menig mensen te verrassen met haar gedrevenheid en enthousiasme. Ze kwam op de afdeling intensieve zorgen en brandwonden terecht en daar was de vrolijkheid soms ver te zoeken.

“Ik heb altijd een fascinatie gehad voor de medische sector. Niet voor de knappe dokters, hoor, die dragen toch de helft van de tijd een mondmasker. Je ziet amper iets van hun gezicht. Ik keek ook amper naar ziekenhuisreeksen, behalve dan naar Spoed. Ik had een serieuze boon voor Kürt Rogiers. Nee, ik volgde eerder realityreeksen over het reilen en zeilen in ziekenhuizen. Toen de vraag kwam om mee te doen aan Een Echte Job, heb ik dus niet lang getwijfeld. Ik kende het programma en wist dat het een unieke kans en een voorrecht was om te kunnen meedraaien als verpleegkundige”, zegt ze in Story.

En hoewel haar fascinatie groot was, heeft ze nooit de droom gehad om verpleegkunde te gaan studeren. Ze droomde er niet van om dokter over verpleegster te worden.

“Na mijn middelbaar ben ik wel rechten gaan studeren met medisch recht als specialisatie. Je staat dan bijvoorbeeld patiënten bij die een ziekenhuis beschuldigen van een medische fout, maar ook artsen of zorginstellingen die worden aangeklaagd. Een heel ander verhaal dus, maar zo kreeg ik toch al een beetje een inkijk.”

Bio van Celine Van Ouytsel